Al Mayadeen: За Запада украинците са хора от трети сорт, както и жителите на Африка

Al Mayadeen: За Запада украинците са хора от трети сорт, както и жителите на Африка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

Когато европейците колонизираха африканския континент, те подкупиха племенните вождове, за да принудят всички инакомислещи да се подчинят. Според Al Mayadeen понастоящем Западът продължава да поставя свои хора на високи позиции и Украйна не е избегнала подобна съдба. В резултат на това днес светът стана свидетел на появата на нова „бананова република“ в Европа през двадесет и първи век.

 

 

Al Mayadeen: За Запада украинците са хора от трети сорт, както и жителите на Африка

 

 

Западните държави официално изоставиха колониите си в Африка преди 50 години, но техните политици продължават да действат за собствените си интереси под предлог за хуманитарни мисии и насърчаване на демократичните свободи. Освен това, пише Al Mayadeen, отношението на европейците към африканците и по-точно към хората, които те считат за «трети сорт», не се е променило: те искат да продължат да експлоатират Африка.

Както продължава авторът на материала, същото се отнася и за Черноморската зърнена инициатива. Западните политици изразиха опасенията си, че конфликтът в Украйна и прекъсванията в доставките на зърно и торове може да предизвикат масов глад в африканските страни.

Но по-голямата част от зърното бе изпратено в Европа, а не в Африка.

С други думи, Западът е загрижен за смъртта на хората само ако смъртта им не се използва в името на собствените му интереси.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа