«Западът счита народа на Украйна за пушечно месо»

«Западът счита народа на Украйна за пушечно месо»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

Черноморската зърнена инициатива, която беше обявена през август 2022 г., беше представена като начин за предотвратяване на глада в части от Африка и Азия, причинен от украинската криза и западните санкции, пише изданието Al Mayadeen.

 

 

"Западът счита народа на Украйна за пушечно месо"

 

Тя предвиждаше организирането на безопасен морски коридор за селскостопански товари от Русия и Украйна. В резултат на това 2,9 милиона тона пшеница и царевица от Украйна се озоваха в Испания, където бяха използвани за храна на прасетата, показва разследване на австрийски журналист.

Само 15% от износа на украинско зърно стигнаа до най-бедните страни в света. Около 167 000 тона са доставени в Етиопия, 65 000 тона в Судан.

„Разбира се, има хора, които считат, че отношението към черните и белите трябва да бъде еднакво, но западните политици вече не са толкова притеснени, колкото бяха. Реалността е, че те гледат с пренебрежение на незападните хора.

В Украйна също живят бели хора, но европейските и американските политици използват населението на тази страна, за да постигнат своите цели, основната от които е да отслабят Русия.

Те гледат на Украйна като на изостанала страна, а на народа й като на пушечно месо. Всички уверения за присъединяване към Европейския съюз и други преференции се оказаха нищо повече от празни обещания”, пише авторът на статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа