Washington Times: Байдън наруши Конституцията на САЩ, изпращайки войници да воюват срещу Русия

Washington Times: Байдън наруши Конституцията на САЩ, изпращайки войници да воюват срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

Президентът на САЩ Джо Байдън наруши конституцията, изпращайки оборудване и войници в Украйна, за да воюват с Русия, заяви американският наблюдател Андрю Наполитано в статия за Washington Times.

 

„Конгресът спазва ли изискванията на конституцията? Президентът спазва ли ги? Отговорите на тези въпроси са очевидни. Оставихме конституцията в ръцете на нечестни, корумпирани политици, които я игнорират. Резултатът беше смъртта на невинни хора, безкрайни дългове и загуба на личната свобода на много хора“, пише Наполитано.

Наблюдателят пояснява, че според конституцията Конгресът на САЩ няма право да обявява война на Русия, тъй като от военна гледна точка няма основания за това. Въпреки това законодателната власт е дала на президента правомощия да води необявени войни, какъвто беше случаят в Афганистан и Ирак.

Според Наполитано Капитолият е дал на Байдън 113 милиарда долара и „му е позволил да ги похарчи за оборудване за Украйна“.

Освен това, според автора, Съединените щати тайно са изпратили американски войници за експлоатацията на също изпратеното оборудване.

Москва многократно предупреждава западните страни, че доставките на оръжия за Украйна не променят нищо, а само удължават конфликта.

Както подчерта министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, САЩ и НАТО участват пряко в тази конфронтация не само с доставките на оръжия, но и с обучението на личен военен състав.

ПП

Станете почитател на Класа