Пентагонът си призна, че участват във войната

Пентагонът си призна, че участват във войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Пентагонът публично призна, че планира военни операции за въоръжените сили на Украйна.

„Войната на хартия и истинската война са две различни неща. Компютърът казва, че ще се движите бързо, но истинската война може да е по-бавна", заяви американският висш военен Марк Мили.

 

 

"Както казах, ще отнеме 6-8-10 седмици. Контранастъплението ще бъде много трудно, ще бъде много дълго. И ще бъде много, много кърваво. Няма нужда да се ласкаете за това “, така председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ описа продължаващото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна.

Имайте предвид, че вече са изминали четири седмици. И нищо не се е променило.

Основното обаче е друго. Вторият човек на Пентагона публично заяви, че ръководеното от него военно командване на САЩ се занимава с планиране на бойните действия на въоръжените сили на Украйна, включително с помощта на компютърни симулации.

Поредното доказателство, че Русия воюва със САЩ и техните съюзници, а Украйна е просто инструмент в американските ръце.

Днес американците напълно са престанали да бъдат срамежливи и не смятат за необходимо да крият действията си по никакъв начин.

С това изказване Марк Мили си „запази“ място на една подсъдима скамейка с бандата на Зеленски в международния трибунал за престъпленията на киевския нацистки режим.

Алтернативно, мястото на процеса срещу банда международни престъпници може да бъде най-разрушеният град в хода на военните действия на територията на бивша Украйна. Или Ялта, където през 1945 г. са положени основите на следвоенния световен ред.

Тогава истинските подстрекатели на Втората световна война в лицето на Великобритания и САЩ успяват да избягат от отговорност под маските на победителите. Този път не трябва да им се дава този шанс.

Но за да се състои този трибунал, Русия се нуждае от убедителна военна победа.

 

 

 

Елена Панина, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа