Ръководителят на Военния комитет на НАТО: Войната не доведе до намаляване на руския потенциал

Ръководителят на Военния комитет на НАТО: Войната не доведе до намаляване на руския потенциал
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер заяви, че специалната военна операция на Русия в Украйна не е довела до радикално намаляване на руския военно-технически потенциал. Това съобщи в понеделник агенция "Асошиейтед прес".

 

 

"Никога не трябва да подценяваме руснаците и тяхната способност да нанасят ответен удар", каза той. По думите му военната операция "не е намалила военноморския или въздушния потенциал на Русия". В тази връзка алиансът ще продължи да "разглежда Руската федерация като сериозна заплаха по море, във въздуха и в космоса", подчерта Бауер. Руските въоръжени сили все още разполагат с "много, много големи възможности", включително в ядрената сфера, отбеляза той.

По-рано Бауер призна за проблеми за украинските въоръжени сили при контраофанзивата и предупреди, че тя ще бъде много трудна и ще отнеме много време.

Руското министерство на отбраната съобщи, че украинските въоръжени сили правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. На 22 юни секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че загубите на личен състав на въоръжените сили са надхвърлили 13 000 души от началото на контранастъплението. Руският президент Владимир Путин подчерта, че въоръжените сили не са постигнали успех в нито едно направление.

Станете почитател на Класа