Twitter на съд в четири държави за предполагаемо неплащане на офис услуги

Twitter на съд в четири държави за предполагаемо неплащане на офис услуги
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Twitter е изправен пред ново дело, след като компанията беше обвинена, че не е платила за услуги за офиси в Лондон, Дъблин, Сидни и Сингапур.
Базираната в Сидни инфраструктурна компания Facilitate търси колективно плащане над 1 милион австралийски долара (666 000 USD) за три свои бизнеса в дължими плащания, датиращи от октомври миналата година, когато Илон Мъск купи Twitter.
Facilitate осигури инсталиране на сензори в Лондон и Дъблин и оборудване за офис в Сингапур, докато в Австралия Facilitate изведе от експлоатация офиса на Twitter в Сидни и временно съхрани съдържанието му, според документите по случая, получени от Guardian.
Компанията твърди, че са й дължими съответно 203 115 британски лири, 546 596 сингапурски долара и 61 318 австралийски долара.
Делото, заведено в американския окръжен съд на Северна Калифорния в края на юни, беше съобщено за първи път от NCA Newswire.
Фирмата казва, че след като Мъск пое Twitter, компанията за социални медии не е оспорила фактурите, а просто не ги е платила. Facilitate търси също обезщетение за щети и разходи.
В съдебните документи се посочва, че това не е единствената компания, която съди Twitter, откакто Мъск пое управлението. Фирмата каза, че решенията на Мъск за модериране и премахването на забраната на крайнодесни и неонацистки акаунти са отблъснали рекламодателите и са причинили финансова криза за компанията.
„Twitter отговори с кампания на екстремно затягане на коланите, която се включваше изискването почти всеки, на когото дължи пари, да го съди. Twitter спря да плаща наем на някои от офисите си и спря да плаща на няколко доставчици, чиито услуги все още използва. Twitter също анулира много договори и спря да плаща на хората, на които дължи пари", казаха от фирмата.
Twitter вече е изправен пред съдебни дела заради предполагаемото неплащане на наем на офиси по целия свят. Мъск казва, че ограничението е за да се предотврати изтриването на данни. Като част от масовите съкращения в Twitter след поглъщането на Мъск в края на миналата година, компанията вече няма пресотдел. Искане за коментар по случая, изпратено до бившия имейл за контакт, получи емотикони като автоматичен отговор.
Twitter все още не е представил защитата си.

Станете почитател на Класа