Владимир Путин на срещата на върха на ШОС за идването на нов справедлив световен ред

Владимир Путин на срещата на върха на ШОС за идването на нов справедлив световен ред
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

В света все по-остро се усещат геополитическите противоречия, продължава деградацията на системата за международна сигурност, Русия усеща това от първа ръка, заяви Президентът на Русия Владимир Путин. Руският лидер се включи по видеоконферентна връзка на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, която се провежда в Делхи.

 

 

 

 Връзките между членовете на ШОС стават все по-силни и разнообразни, отбеляза Владимир Путин. Държавният глава на Русия приветства и Иран, който се присъедини към организацията. И подчерта колко е важно в сегашните условия съвместно да се стремим към формирането на справедлив, многополюсен световен ред:

„Считаме за важно всички членове на асоциацията да са единодушни в оценките си за ситуацията в световната политика, сигурност, социална и икономическите сфери.

 

0ойййнхнн


В същото време нашата организация е твърдо ангажирана с формирането на един наистина справедлив и многополюсен световен ред, световен ред, основан на международното право, на общопризнатите принципи на взаимно уважително сътрудничество на суверенни държави с централната и координираща роля на Обединените нации. Сега всъщност срещу нас се води хибридна война, прилагат се нелегитимни антируски санкции в безпрецедентен мащаб. Бих искал да подчертая, че Русия устоява и ще устоява уверено на външен натиск, санкции и провокации и в настоящата ситуация страната ни продължава да се развива стабилно. Руският народ е консолидиран както никога досега. Солидарността и високата отговорност за съдбата на Отечеството бяха ясно демонстрирани от руските политически кръгове и цялото общество, като се обявиха на единен фронт срещу опита за въоръжен бунт. Използвам възможността да благодаря на моите колеги от страните от Шанхайската организация за сътрудничество, които изразиха подкрепа за действията на руското ръководство за защита на конституционния ред, живота и сигурността на гражданите. Ние го ценим високо. Възнамеряваме да задълбочим още повече връзките с членовете на Шанхайската организация и тези връзки стават все по-силни и многостранни.

A.Z

Станете почитател на Класа