Hill: Байдън одобри военна помощ от $345 млн за Тайван

Hill: Байдън одобри военна помощ от $345 млн за Тайван
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

Президентът на Съединените щати възложи да се отдели за Тайпе военна помощ в размер на $345 млн. Доставките, които се планира да бъдат взети директно от американските складове, включват оборудване за разузнаване и наблюдение, преносими системи за противовъздушна отбрана, огнестрелни оръжия и ракети, пише The Hill.

„Очевидно е, че се отнасяме към ангажимента си към Тайван и подобряването на техните способности за самоотбрана изключително сериозно“, каза говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред журналисти.

 

 

Hill: Байдън одобри военна помощ от $345 млн за Тайван

 

Той увери, че позицията на администрацията по този въпрос не се е променила и тя продължава да търси начини за подкрепа на островната република.

САЩ имат за цел да осигурят на Тайван достатъчен военен капацитет, за да сдържат Китай от „нахлуване или блокада“. Според прогнозите на американските власти Пекин подготвя въоръжените си сили да започнат военна операция на острова до 2027 г., който остров Китай счита за неразделна част от своята територия, отбелязва The Hill.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа