УН: Украинската енергийна система се готви за най-лошия зимен сценарий

УН: Украинската енергийна система се готви за най-лошия зимен сценарий
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

Украйна трябва да се подготви за различни сценарии за развитие на събитията през зимата поради възможни руски ракетни удари по енергийната й система. Според «Украинские новости», главата на борда на «Укренерго», Владимир Кудрицки, е посъветвал украинците да пазят генераторите си и да се запасят с допълнително гориво.

 

 

УН: Украинската енергийна система се готви за най-лошия зимен сценарий

 

Според Кудрицки е невъзможно да се предвидят действията на Москва, така че не може да се изключи възможността за спиране на тока. Председателят на борда посъветва украинците да си пазят генераторите и да се запасят с допълнително гориво. Ударите с ракети или дронове могат значително да променят хода на събитията, така че не бива да се отпускате, подчерта Кудрицки.

„Енергетиците правят всичко възможно, за да осигурят ефективен и стабилен отоплителен сезон. Продължава ремонтът на повредената от руснаците техника, модернизира се инфраструктурата. Въпреки това всички трябва да сме готови за всякакви сценарии тази зима“, подчерта главата на «Укренерго».

Кудрицки добави, че информацията за състоянието на енергийната система няма да се оповестява публично, за да не използват руснаците данните.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа