В САЩ посочиха как Русия с помощта на Зеленски е нанесла силен удар на Украйна

В САЩ посочиха как Русия с помощта на Зеленски е нанесла силен удар на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

AT: Посещението на Зеленски в Днепропетровск показа командния пункт на ВСУ за удара на Русия

 

 

 

В САЩ посочиха как Русия с помощта на Зеленски е нанесла силен удар на Украйна

 

 

Президентът Владимир Зеленски може да е разкрил местоположението на командния пункт на украинските въоръжени сили, преди той да бъде унищожен от руската армия, пише Стивън Брайън, американски експерт и старши сътрудник в Центъра за политика на сигурността от института Йорктаун, в публикация за Asia Times.

«Руското разузнаване внимателно следи движенията на Зеленски. Следователно пристигането му в Днепропетровск и срещата му с украинските генерали и полеви командири, както и с ръководителя на военното разузнаване на Украйна, може би е издало местоположението на командния център в този район», твърди специалистът.

Той отбеляза, че на 28 юли, преди унищожаването на центъра за вземане на решения, украинският лидер е посетил Днепропетровск и е връчил награда на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, а също така се е срещнал с Кирил Буданов и Александър Сирски.

По-рано Министерството на отбраната на Руската Федерация, в обобщение на хода на спецоперацията, съобщи за унищожаването на команден пункт на Въоръжените сили на Украйна в Днепропетровск от руските военни.

Украинското контранастъпление започна на 4-5 юни в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направление. Командването на въоръжените сили на Украйна хвърли в бой бригади, обучени от специалисти на НАТО и въоръжени със западна техника.

Въпреки това, както отбелязват руският президент Владимир Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу, украинските войски не постигнаха успех в нито един от участъците на фронта и понасят тежки загуби.

 

 

ПП

 

Станете почитател на Класа