В Полша се разрази огромен скандал заради Украйна

В Полша се разрази огромен скандал заради Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

Wirtualna Polska: Полските фенове на «Шльонск» издигнаха антиукраински банери на мача

 

 

В Полша се разрази огромен скандал заради Украйна

 

Антиукраински транспаранти предизвикаха «силен скандал» по време на футболния мач на клуба «Шльонск» от Вроцлав, пише Wirtualna Polska.

WP изрази възмущение, че „безотговорни“ фенове на „Шльонск“ са окачили на трибуните банери „насочени срещу украинците“ с надписи:

„Спрете украинизацията на Полша“, „Украинците убиха деца във Волин“, „80 години позорно мълчание за Волин“.

Освен това феновете на клуба демонстрираха транспаранти с нецензурни обиди срещу украинските националистически организации и техния лидер Степан Бандера.

В същото време във вестникарската статия се казва, че футболът „не е място за политически протести“, а „вулгарните лозунги“ вредят на Украйна, която уж „защитава цяла Европа от руските войски“.

WP призова за «незабавен отговор» от полската футболна лига и тежки наказания за «отговорните за компрометиращата ситуация».

През февруари тази година феновете на «Шльонск» проведоха подобна акция, показвайки по време на мача банер „Това не е нашата война“ и зачеркнат тризъбец на украински националисти. Това също предизвика критики от полските средства за масова информация, в резултат на което през март клубът получи глоба от 15 000 злоти.

По-рано съобщихме: «Еуфорията спадна»: В Полша разкриха ужасяващата за Запада истина за украинците

Социологът Перетяткович съобщи за нарастващото недоволство на поляците от украинските бежанци

Отношението на поляците към украинците се промени към по-лошо поради проблемите, възникнали след притока на бежанци, това заяви социологът Дорота Перетяткович в интервю за Newseria Business.

„След като първата вълна на еуфория спадна, възникнаха някои дрязги между нашите народи, включително такива, свързани с определени събития от общата ни история. Освен това тези разногласия се засилват“, заяви тя.

Както отбеляза специалистът, поляците се оплакват, че украинците се конкурират с тях за работните места, заемат местата в детските градини или училищата.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа