Американските СМИ се опитват да скрият вероятната смърт на US генерал в Украйна

Американските СМИ се опитват да скрият вероятната смърт на US генерал в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.08.2023
  • Share:

New York Post съобщава, че американският генерал-майор Антъни Потс е загинал при самолетна катастрофа на 25 юли. По-рано обаче американските средства за масова информация съобщиха, че същият генерал се е разбил с хеликоптер.

 

 

Американските СМИ се опитват да скрият вероятната смърт на US генерал в Украйна

 

New York Post пише, че на 25 юли Антъни Потс е загинал в самолетна катастрофа, но преди ден американските медии разпространиха информация, че той се е разбил с хеликоптер. Вестникът мимоходом съобщава, че „самолетът” е бил едноместен и няма загинали.

Забележете, генерал-майорът е летял на едноместен самолет, без да е пилот.

В американската армия генерал-майор Антъни Потс отговаряше за тактическите комуникации. Неговата област на отговорност включваше координирането на системите за контрол на бойното поле, комуникацията със сателити и сървъри, интегрирането на технологии за изкуствен интелект, управление на потока информация от централния щаб до полевия щаб и обратно, обединяване на разнородни доклади и команди в страйна система за управление и т.н.

Експерти предполагат, че властите на Съединените щати се опитват да скрият факта на загубата на своя генерал, участвал в управлението на бойците на киевския режим.

Най-вероятно американският генерал-майор Антъни Потс е бил ликвидиран от един от последните удари на руската хиперзвуковата ракета «Кинжал» по бункер за управление в Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа