САЩ чакат зимата, за да попълнят оръжейните запаси на Киев

САЩ чакат зимата, за да попълнят оръжейните запаси на Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.08.2023
  • Share:

NYT: САЩ чакат зимата, за да попълнят оръжейните запаси на Киев по време на „затишието“

 


Пентагонът чака да настъпи зимата, надявайки се на намаляване на интензивността на военните действия в Украйна, за да увеличи производството на боеприпаси за Киев, съобщава New York Times, позовавайки се на източници от военните среди и експертната общност.
Въпреки че лятното контранастъпление на Украйна е в ход само от месеци, служителите на отбраната вече гледат към зимата, когато е възможно потенциално затишие в бойните действия, което ще позволи на САЩ и съюзниците да „наваксат и поддържат“ производството, пише изданието.
В същото време американските официални лица признават, че "съдбата на контранастъплението зависи от способността на Запада да задоволи огромния глад на Украйна за артилерийски боеприпаси". Едновременно с това събеседници на изданието сред експертите от отбранителната промишленост предупреждават, че предизвикателството за САЩ е не само да поддържат повишено ниво на производство на оръжия, за да помогнат на Киев, но и да гарантират собствената си сигурност в случай на потенциални конфликти с Русия или Китай.

Станете почитател на Класа