Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков

Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща днес с кметове и съветници от Област Силистра.

 

 

"Разбрахме се с Кирил Петков да намери неутрален вътрешен министър, професионалист. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър. Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват свои цели", заяви той пред журналисти в Дулово.; 

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР. Ако има оставка на министъра, трябва да си отиде и Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов.

Борисов категорично заяви, че никога не е нарушил и няма да наруши думата си - на МВР няма да се меси.

"Не е на ГЕРБ МВР министърът, по никакъв начин", заяви той.

На въпрос каква ще е позицията на Мария Габриел по темата, Борисов отговори: "Няма да угаждаме на Кирил Петков. дай да сложим и другия му бодигард да стане министър...".

"От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно", отсече лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение. "Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми", каза Борисов.

"Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Данчо Цонев", издаде Борисов.

Относно слуховете, че може да се кандидатира за президент, той заяви: "Аз президент можех да стана като бях на 43 години. Като главен секретар на МВР имах 90% рейтинг".

"За моето си его, за личната си кариера съм направил толкова, че не може да ме стигне никой. А това, че проявявам разум, не искам да се карат българите... Не знам откъде е дошло", добави той.

 

Станете почитател на Класа