Kолко ли чисти етнически българи са се записали членове на Шалом от комплексарщина

Kолко ли чисти етнически българи са се записали членове на Шалом от комплексарщина
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.07.2024
  • Сподели:

Прочее, този човек, когото наричат Оскар, председателят на Шалом, твърди в едно интервю, че организацията има 5000 членове в България, което е много интересно, защото според преброяването на НСИ евреите в България са има-няма 1000 души. Кой знае колко ли чисти етнически българи са се записали членове на Шалом от комплексарщина. 

 


Питал съм разни приятели, които са с голяма обща култура, да предположат, без Гугъл, колко са евреите в България. Отговорите варират винаги между 20 000 и 100 000 души. Такова е впечатлението, което оставя свръхактивността на няколко човека като Оскар във Фейсбук. Бях изумен, когато саботираха паметника на Иван Иванов, че съществуват толкова много - половин или една дузина - еврейски организации, за да представляват само 1000 евреи. Няма да се изненадам и ако никакви евреи не членуват в тях извън ръководствата им, а членската им маса се състои предимно от комплексирани българи.

 

От "Шалом" са опасяват от засилващата се ксенофобия в България - Общество -  Новини Бг


Тези организации са удобни за българските политици и институции и им връзваме толкова на акъла, защото трябва да има все пак някакви евреи, които да показваме, че сме спасили и които да ни награждават постоянно като готини и праведни, защото ние самите не сме много уверени в това. Има просто няколко души, които експлоатират тази бизнес ниша и ако не се оливаха от време на време, щеше да е напълно приемлив и чаровен кич.

 

 

 

Тончо Краевски

Станете почитател на Класа