InfoBrics: Русия създава алтернатива на Суецкия канал, натрива носа на САЩ

InfoBrics: Русия създава алтернатива на Суецкия канал, натрива носа на САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.11.2022
  • Сподели:

Русия разработва план за създаване на транспортен коридор, който ще й позволи да търгува, без да могат Съединените щати да реагират. Това пише изданието InfoBrics. 

 

InfoBrics: Русия създава алтернатива на Суецкия канал, натрива носа на САЩ

 

 

Както отбелязва InfoBrics, този месец стана известно, че Русия разработва проект за нов транспортен коридор Север-Юг, който ще осигури транспортна връзка между Европа и Индия през Иран. Маршрутът има голям потенциал, тъй като Индия понастоящем активно разширява търговията не само с Русия, но и със западните страни.

„Глобалният ландшафт се променя, както икономически, така и политически, Русия създава нови вериги за доставки“, пише InfoBrics.

Според изданието с помощта на новия транспортен коридор Руската федерация също ще може да натрие носа на САЩ. Понастоящем американците имат възможността да контролират транзита на стоки от Европа към Индия, тъй като маршрутът минава през Атлантическия океан, Средиземно море и Суецкия канал. Но по трасето на коридора Север-Юг САЩ няма да имат лостове за влияние, тъй като там няма нито ясни съюзници на Вашингтон, нито страни членки на НАТО.

„Новият коридор ще позволи на Русия и Иран да анулират опитите на САЩ да ги изолират икономически, както и да създадат нов обещаващ транзитен маршрут и алтернатива на Суецкия канал“, се добавя в статията.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа