Ветеранът от ЦРУ Пилар: Сбърканите позиции на САЩ относно Украйна проточиха конфликта

Ветеранът от ЦРУ Пилар: Сбърканите позиции на САЩ относно Украйна проточиха конфликта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.11.2022
  • Сподели:

Официален Вашингтон използва "погрешни" тези по украинския въпрос , което сериозно проточи конфликта. Това мнение изрази ветеранът от американското разузнаване Пол Пилър в статия за The National Interest .

 

 

По негово мнение, американските власти не са в състояние да оценят правилно краткосрочните и дългосрочните действия на режима в Киев. Той отбеляза, че много от решенията на Вашингтон по отношение на Украйна са прибързани, тъй като се вземат на фона на моментни промени.

Като пример за "погрешен" дискурс Пилар цитира негативната реакция на американските законодатели на отворено писмо от някои членове на Конгреса на САЩ, които призоваха за възобновяване на преговорния процес и мирно уреждане на конфликта.

 

 

Освен това ветеранът от ЦРУ заклейми западните журналисти, които се опитват да разделят хората по света на такива, които са за или против оказването на помощ на Киев. Той също така подчерта, че САЩ не трябва напълно да отхвърлят руските интереси, защото конфликтът може да бъде прекратен само заедно с Москва.

„Като отлага диалога с надеждата за военен успех, Вашингтон прави грешка“, каза Пилар.

Ветеранът от разузнаването добави, че безусловната вяра на Запада в победата на киевския режим е илюзорна.

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа