Sohu: Търпението на Русия е на изчерпване — Полша ще плати болезнена цена за действията си

Sohu: Търпението на Русия е на изчерпване — Полша ще плати болезнена цена за действията си
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.05.2023
  • Сподели:

Най-малката грешка ще тласне арогантната Полша в пропастта. Това пишат авторите на китайското издание на Sohu. 

 

 

Sohu: Търпението на Русия е на изчерпване - Полша ще плати болезнена цена за действията си

 

Както отбелязват китайските анализатори, не е тайна, че Варшава е в челните редици на антируската кампания на Запада. Полша също е една от страните, които най-много подкрепят Украйна в конфликта й с Русия.

„Целта на Полша е да използва ръцете на Украйна, за да победи Русия. Следователно, докато това е неизгодно за Москва, Варшава ще подкрепя режима в Киев“, се казва в статията в китайското издание.

Поляците предприемат много антируски провокации и това, разбира се, не се харесва на Москва. Наскоро руският посланик в Полша Сергей Андреев предупреди, че има възможност за прекъсване на дипломатическите отношения между Москва и Варшава. Според него дали това ще стане факт зависи от поведението на полските власти и от решението на руските представители.

Както считат авторите на Sohu, думите на Андреев могат да се възприемат като своеобразен ултиматум към поляците. Или ще спрат с постоянните си провокации, или търпението на Русия ще се изчерпи. Китайски анализатори отбелязват, че поляците си играят с огъня, те трябва да помислят за поведението си.

„Най-малката грешка ще тласне Полша в бездната, но страната изглежда напълно не осъзнава това“, посочват авторите на публикацията от Китай.

Вместо да спрат агресивното антируско поведение, полските власти, напротив, изострят ситуацията. Наскоро полската полиция нахлу в сградата на училището към руското посолство, разбивайки вратата. Варшава не само реши да изземе дипломатическата сграда от Руската федерация, но и го направи по най-варварския начин. Разбира се, тази стъпка на полската страна предизвика изключително недоволство в Русия. Представители на Министерството на външните работи на Руската федерация разкритикуваха поведението на поляците и заявиха, че Варшава ще отговаря за този инцидент.

„Изглежда търпението на Русия е на изчерпване. Ако Полша продължи с провокациите, Русия естествено ще престане да бъде вежлива. Тогава Полша определено ще плати болезнена цена за действията си“, пишат китайците.

Но и това е недостатъчно за Варшава, полските власти започват да си позволяват не само антируски, но и антикитайски провокации. Те повдигат въпроса за Тайван в опита си да ядосат и предизвикат китайското правителство, пише изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа