От „Атака” ще искат разглеждане на статута на НСО

От партия „Атака” ще искат разглеждане на статута на НСО и за това по какви критерии се охранява председателят на ДПС Ахмед Доган. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Волен Сидеров от партията ще искат да се провери защо се охранява „един човек, който не стъпва в парламента и се подиграва на българския парламентаризъм”. Според Сидеров директорът на службата не му е дал отговор на този въпрос. „Службата на президента” охранява човек, станал олицетворение на корупцията. Виждаме как съдии поръчват убийства, как участват в корупция и без никакви скрупули се свързват с хора, които са в корупционни връзки. Това е порочна практика и тя не трябва де търпи у нас, каза Сидеров.
По думите на Сидеров в обществото стои въпросът защо в управлението още седят кадри на ДПС. Той даде за пример това, че министърът на земеделието е уволнил 28 директори на областни земеделски дирекции, които са били от ДПС и които са движели „обръчите от фирми”. Това била адекватна реакция на правителството, смята Сидеров. Ще се дават бивши министри на съд, каза той. Червени министри да застанат на подсъдимана скамейка и то ще стане, само че всичко си иска срока.
Сидеров каза още, че в рамките на новото управление ще се вземат мерки и за спирането на новините на турски език по националната телевизия.

Информационна агенция "Фокус"

Станете почитател на Класа