Себастиан Фетел с Ред Бул постигна лесна победа в Гран При на Япония

Себастиан Фетел с Ред Бул постигна лесна победа в Гран При на Япония и така спечели втори пореден старт от Формула 1. Двукратният световен шампион стартира от първа позиция, не допусна грешка и поведе колоната, като не изпусна преднината си, а на моменти тя беше от над 10 секунди!

Основният му конкурент Фернандо Алонсо с Ферари допусна грешка на старта и отпадна още на първия завой!

 Действащият световен шампион спечели пълното с инциденти Гран При на Япония, за да се доближи на само 4 точки до лидера в класирането Фернандо Алонсо.

Самият испанец се завъртя и отпадна на старта на състезанието на пистата "Сузука", с което завърза сериозно интригата за титлата. Победата пък е трета тук в последните четири години за Фетел.

Втори след пилота на Ред Бул финишира съотборникът на Алонсо във Ферари Фелипе Меса с първия си подиум от близо две години, а трети остана местният фаворит Камуй Кобаяши със Заубер. Кобаяши изравни рекорда за най-добра позиция на японец във Формула 1.

Дженсън Бътън с Макларън пък успя да се опази от повреди и завърши четвърти, докато петото място остана за съотборника му Люис Хамилтън, който можеше да се справи и по-добре.

Кими Райконен с Лотус завзе шестото място, докато седмата позиция бе на името на Нико Хюлкенберг с Форс Индия. Пастор Малдонадо с Уилямс изпревари съотборника на победителя Марк Уебър за осмата позиция, а десети остана Даниел Рикиардо с позиция пред легендата Михаел Шумахер.

Ето и времената на първите десетима:

1.Фетел (Ред Бул) 1:28: 56.242 часа;

2. Маса (Ферари) + 20.639 секунди

3. Кобаяши (Заубер) + 24,538

4. Бътън (Макларън) + 25,098

5. Хамилтън (Макларън) + 46,490

6. Райконен (Лотус) + 50.424

7. Хюлкенберг (Форс Индия) + 51,159

8. Малдонадо (Уилямс-Рено) + 52,364

9. Уебър (Ред Бул) + 54.675

10. Рикиард (Торо Росо) + 1:06.919 минути.

Станете почитател на Класа