Плевнелиев: Отношенията ни със САЩ никога не са били по-добри

Отношенията между България и САЩ никога не са били по-добри. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си със секретаря на президента на САЩ по вътрешната сигурност Джанет Наполитано. Президентската институция ще продължи да работи и да разширява доброто сътрудничество между двете страни, допълни той.

Благодарен съм, че имах възможност в първите девет месеца от моя мандат два пъти да посетя САЩ, да разговарям с президента Барак Обама, както и с Бил Клинтън. Имахме изключително успешни посещения на държавния секретар Хилари Клинтън, на ген. Дейвид Петреъс и на съветника по сигурността на президента Обама - Джон Бренан, в България, каза Плевнелиев. По думите му всичко това е доказателство за ефективната работят двете страни.

Президентът благодари за добрите думи на Джон Бренан за работата на българските специалисти по случая с терористичната атака в Бургас. Сигурни сме, че сме на прав път и ще можем в следващите месеци да изправим пред съда вдъхновителите и участниците в този ужасен терористичен акт, каза Плевнелиев.

На срещата на Росен Плевнелиев с Джанет Наполитано присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и посланикът на Съединените щати в България Марси Рийс.



Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа