Бойко Найденов: Ще протестираме оправдателната присъда срещу Николай Цонев и се надяваме на друг резултат

Ще протестираме оправдателната присъда срещу Николай Цонев и се надяваме на друг резултат на друга инстанция. Това каза пред журналисти новоизбраният директор на Националната следствена служба Бойко Найденов. Тук става въпрос за борба на мотиви, и ако първа инстанция е преценила, че доказателствата не стигат за осъдителна присъда по делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов, ще я протестираме, каза Найденов.
Имам доверие на всички следователи, ако нямам доверие се внасят предложения за напускане, каза Найденов на въпрос – дали има доверие на следователя Петьо Петров – основен свидетел по делото.
Ще продължаваме да даваме дела на следователите с идеята те да ги свършат добре, ако ли не ще се разделяме, каза Найденов.
Той посочи, че подкрепя промените, които правят окръжните прокурори. „Те могат да разпределят дела и да ги раздават на следователите. Това е начинът да помогнем и на разследването въобще”, каза Найденов. Той отрече, че ще се кандидатира за главен прокурор.
Очакваме процедурата за избор на главен прокурор ще бъде драматична, тъй като изискванията за този избор трябва да бъдат много по-високи и много по-сериозни, каза Найденов. Той посочи, че главният прокурори трябва да бъде „ангел”.
Който и да бъде номиниран, винаги ще има лични нападки, тъй като нещата ще бъдат и политизирани, дано изберем най-добрия човек, каза още Бойко Найденов.

focus-news.net

Станете почитател на Класа