Съдебът върна на работа началника на подкупните "Палки"

5-членен състав на ВАС възстанови на работа в системата на МВР Стоян Илиев, който бе началник на смяната полицаи от " Магистрална полиция" в Пазарджик задържана при операция "Палките" през юни 2011г.

Илиев бе единствения офицер сред арестуваните полицаи и обвинени във взимане на подкупи от шофьори. Три месеца след арестите всички осем служители бяха уволнени дисциплинарно от системата на МВР.

В мотивите към решението си 5-та висши магистрати смятат, че дисциплинарно наказателния орган не е изпълнил задължението си да установи конкретно поведение на държавния служител, което да бъде квалифицирано като тежко нарушение на служебната дисциплина.

Решението на 5-членния състав е окончателно и не подлежи на обжалване. С него се отменят двете предишни решения на пазарджишкия административен съд и на 3-членен състав на ВАС, които потвърдиха уволнението.

В същото време всички останали служители обжалват уволненията си пред разширен състав на ВАС и вярнат, че те ще бъдат отменени като уволнението на началника им. Междувремемно все още няма изготвен обвинителен акт срещу задържаните при шумната операция полицейски слежители.

www.novini.bg

Станете почитател на Класа