Идеалните кюфтета

Всяка домакиня си има своите малки тайни за приготвянето на вкусни кюфтета. Методите и техниките за приготвянето им често предизвикват бурни спорове сред готвачите. Но какво значение има, щом крайният резултат е толкова сочен и неустоим?

 

За да бъдат кюфтенцата ви винаги вкусни, е достатъчно да сте наясно само с няколко неща, които са от изключително важно значение при приготвянето им.

На първо място, разбира се, трябва да избирате качествено месо. Аз лично използвам смес от свинско и говеждо месо. Готова кайма отдавна не купувам. Избирам внимателно месото, а после моля да ми го смелят. Или пък го правя у дома. 

Към 1 килограм кайма добавям 2 големи картофа. Настъргвам ги на рендето и след това ги прибавям в купата с каймата. Омесвам всичко много добре. Към тях добавям 2 яйца, сол и черен пипер на вкус. 

 

Омесвам всичко много добре и оформям кюфтетата. Загрявам растителното олио в тигана (не трябва да е много малко) и ги слагам вътре. Запържвам от двете страни.

Ако не искате кюфтетата ви да са препържени, не ги дръжте дълго на огъня. Можете да ги извадите от тигана, а след това да ги сложите в тенджера и да ги задушите за известно време. Така кюфтенцата ще станат много по-полезни.  

 

 

Това е всичко! Вече разполагате с най-вкусните кюфтета на света! Сервирайте със зеленчукова салата или някоя от любимите си гарнитури. Да ви е сладко!

Станете почитател на Класа