На тези места няма да ви пуснат никога

На тези места няма да ви пуснат никога
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    17.01.2021
  • Share:

Хората понякога жадуваме да научим непознатото, защото не напразно казват, че забраненият плод е сладък. И, изглежда, просто трябва да платите достатъчна сума и ще имате достъп до всяка стая, до всяко място на Земята.

 

Въпреки това, дори на най-богатите хора в света е отказан достъп до някои, може да се каже, забележителности на планетата.

 


1. Остров Груинард

 

През първата половина на 20-ти век британското правителство купи този шотландски остров, за да проведе тестове на биологични оръжия, по-специално на антракс. Тогава учените установиха, че спорите на този вирус могат да се запазят в почвата до 100 години и повече, а вероятността за поява на човешки заболявания е 95% (и смъртността е 100%).

 

И въпреки че след теста учените дезинфекцираха и почистиха територията, казвайки, че сега е възможно да се заселят на острова без никакви проблеми, хората не им повярваха. Страховете бяха потвърдени от археолози, които извършиха разкопки и откриха активни спори на смъртоносна болест.

 

 

 

2. Остров Суртси

 

През 1963 г. в Исландия възниква вулканично изригване, в резултат на което се образува малък остров с площ от около 3 квадратни километра. Учените се интересували изключително много от повърхността и произхода му, тъй като това може да посочи една от причините за произхода на живота на Земята и каква е била планетата преди милиони години.

 

Островът може да бъде посетен само със строго научни цели, след като бъдат издадени куп потвърждения и разрешителни. Обикновените туристи не се допускат при никакви обстоятелства.

 

3. Остров Северен Сентинел

 

Тук живеят аборигени, които отхвърлят всякакъв контакт с други хора и цивилизация. Те наброяват от 15 до 300 души, точният брой все още не е известен. При многобройни опити да се помогне на местните жители или поне по някакъв начин да се свърже с тях, правителството на Индия, което контролира острова, получи в отговор насилствени действия и заплахи под формата на самоделни стрели.

 

Оттогава нататък е забранено влизането в тези земи, главно за безопасността както на аборигените, така и на туристите. Първите нямат ваксинации и съответно имунитет срещу болести, докато вторите могат да пострадат от агресивността на Сентинелезите.

 

 

 

4. Световен трезор за семена

 

В Норвегия има хранилище, което съдържа хиляди полезни растителни семена от цял ​​свят. Те се съхраняват там в случай на извънредна ситуация, ако животът на планетата внезапно е застрашен.


Броят на семената там е толкова, колкото може да осигури на цялото население на нашата Земя храна, необходима за поддържане на жизнеността и, за всеки случай, за възстановяване на популацията.

 

 

 

5. Пещерите Ласко във Франция

 

Голямо изкуство, мечтата на всички историци и художници по света. В тези пещери са запазени скални рисунки на древни цивилизации, които, за съжаление, поради влиянието на въглеродния диоксид, се унищожават без никаква възможност за възстановяване.

 

За да се запазят рисунките от XV хилядолетие пр. н. е., "Музеят", който беше открит по-рано за посещение, трябваше да бъде затворен и сега е достъпен само за учени.

 

Станете почитател на Класа