Многохилядна демонстрация в Грозни срещу публикуването на карикатури на пророка Мохамед

В столицата на руската република Чечения Грозни се провежда многохилядна демонстрация срещу публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

Шествието започна от главния площад на Грозни и според чеченските власти, които обявиха днешния ден за почивен, в него участват най-малко половин милион души, дошли от всички краища на Северен Кавказ.

На митинга на огромния площад около централната джамия в града чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че днешният протест е срещу тези, които се опитват да обиждат религиозните чувства на мюсюлманите по света:

Ние решително осъждаме авторите на карикатурите и политиците, които ги подкрепят, прикривайки се със свободата на словото. Днес виждаме, че Европа не си е направила необходимите изводи от кървавите събития в Париж. Вместо да осъдят тези, които откриха стрелба и тези, които дадоха повод за това със своите карикатури, френските власти организираха улично шоу с лозунги в подкрепа на медийния произвол, водещ до кръвопролитие".

Чеченският лидер направи предположение, че зад атаката срещу френските журналисти могат да стоят западните специални служби, заинтересовани да предизвикат ново попълване на редовете на „Ислямска държава".

Станете почитател на Класа