Най-щастливите и нещастните страни

Една група от независими експерти публикува класацията на най-щастливите страни в света, от проучване на Gallup в световен мащаб в 157 страни през 2015 г., съобщава La Vanguardia.

Проучването взема предвид такива фактори като БВП на глава от населението, покупателна способност, продължителност на живота и степен на социална подкрепа, която получават, когато те се нуждаят или имат свободата да вземат решения.

Дания, която оглавява класацията с 7,526 точки, е страната, където хората са най-щастливи, докато жителите на малката африканска държава Бурунди се чувстват най-нещастни. Датчаните са следвани отблизо швейцарците и исландците.

САЩ се нарежда на 13-то място, със 7,104 точки, пред Коста Рика, Пуерто Рико, Германия и Бразилия. С 6,778 точки е Мексико, на 21-ва позиция зад Люксембург. Чили е много близо след Обединеното кралство, плътно следвано от Панама, Аржентина и Уругвай. Колумбия се намира на 31 позиция

Испания се нарежда на 37-о място, изпреварвайки Алжир и Гватемала, но зад Катар. По-надолу в класацията са Венецуела (44-то място), Ел Салвадор (46-о), Никарагуа (48-о), Еквадор (51-во), Боливия (56-ти), Перу (64-то), Парагвай (70-о), Доминиканска република (89-а), Хондурас (104-та). Бразилия, е номер 17.º.


Станете почитател на Класа