Джак Дорси подаде оставка като главен изпълнителен директор на Twitter

Джак Дорси подаде оставка като главен изпълнителен директор на Twitter
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.12.2021
  • Share:

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси подаде оставка и ще бъде заменен от Параг Агравал, досегашен главен технически директор на компанията, съобщава CNBC.


„Реших да напусна Twitter, защото смятам, че компанията е готова да изостави своите основатели", каза Дорси в изявление, публикувано в профила му в социалната мрежа. „Доверието ми в Параг като главен изпълнителен директор на Twitter е дълбоко. Неговата работа през последните 10 години беше трансформираща. Аз съм дълбоко благодарен за уменията, сърцето и душата му. Време му е да ръководи", подчерта той.


Дорси е съосновател на Twitter през 2006 г., а на следващата година става главен изпълнителен директор на компанията. През 2008 г. той беше принуден да напусне компанията под натиск от борда на директорите. Въпреки това, след години на застой растеж и рязък спад в цените на акциите, Дорси възобнови работата си през 2015 г., като същевременно продължи да ръководи Square, неговата компания за цифрови плащания. През 2020 г. акционерът на Twitter Elliott Management постави под съмнение решението на Дорси да продължи да управлява и двете компании паралелно и го помоли да подаде оставка като главен изпълнителен директор на една от тях.


Агравал, който беше технически директор на компанията от 2017 г., работи в Twitter повече от десетилетие. Преди това той отговаряше за отдела за стратегии за изкуствен интелект и машинно обучение.

Станете почитател на Класа