Мъск свърза проблемите в производството с „кошмара на веригата за доставки“

Мъск свърза проблемите в производството с „кошмара на веригата за доставки“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.12.2021
  • Share:

Очакваният Tesla Cybertruck може да бъде отложен поради проблеми с глобалната верига за доставки, като главният изпълнителен директор Илон Мъск предупреди, че недостигът, засягащ производството, все още не е приключил.


Мъск призна за проблеми с веригата за доставки в публикация в Twitter в понеделник, след като беше помолен за актуализация за Cybertruck, който беше представен през ноември 2019 г. точно преди пандемията Covid-19.


„О, човече, тази година беше такъв кошмар на веригата за доставки и не е свършила! Обещавам да предоставя актуализирана продуктова пътна карта при следващото представяне на печалбите на компанията", заяви Мъск.


Мъск през юни предупреди за проблеми с веригата за доставки на Tesla, сравнявайки недостига със случаите на трупане на тоалетна хартия и паническо запасяване по време на пандемията.


„Най-голямото ни предизвикателство е веригата за доставки, особено микроконтролерните чипове. Никога не съм виждал нещо подобно. Страхът от изчерпване е накарал всяка компания да презапасява - като с недостига на тоалетна хартия, но в епичен мащаб", каза той тогава.


От началото на пандемията глобалният недостиг на компютърни чипове остави много индустрии в недостиг, като компаниите за автомобили, компютри и конзоли за видеоигри понасят едни от най-тежките удари. Въпреки че голяма част от проблема произтича от затварянето на фабрики поради огнища на зараза и ограничения, недостигът на доставки се влоши от силното нарастване на търсенето заради блокирането и натрупването на компании, което доведе до продължителни забавяния за търсените продукти.

Станете почитател на Класа