Алек Болдуин обясни защо още не е предал телефона си

Алек Болдуин обясни защо още не е предал телефона си
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.01.2022
  • Share:

Алек Болдуин отрече да отказва да изпълни заповедта за обиск на телефона му, на фона на разследване на стрелбата срещу оператора Халина Хътчинс.


Във видео, публикувано в Instagram, Болдуин каза, че „всяко предположение, че не се съобразявам с искания или заповеди за обиск за моя телефон, е шибана глупост и лъжа".


Заповед за обиск на телефона на Болдуин беше издадена в Ню Мексико миналия месец, след като Хътчинс беше убита на снимачната площадка на уестърн филма „Ръжда", който се снимаше в щата. Операторката беше смъртоносно простреляна и убита след изстрел от пистолет в ръката на Болдуин, въпреки че актьорът твърди, че никога не е натискал спусъка. Въпреки заповедта за обиск, властите в Ню Мексико и Ню Йорк все още работят за възстановяване на устройството на Болдуин в търсене на потенциални доказателства.


„Това е процес, при който един щат отправя искане към друг щат. Никой от друг щат не може да дойде при вас и да каже: „Дай ми телефона си, дай ми това, дай ми онова. Те не могат да направят това. Те трябва да го направят през щата, в който живеете, това е процес, който отнема време", каза Болдуин в събота.


Болдуин твърди, че „властите в Ню Мексико ще трябва да посочат точно какво искат, тъй като не могат просто да минат през телефона ви и да вземат вашите снимки или любовни писма до жена ви".


Холивудският актьор каза, че „след като властите направят конкретно искане и след като молбата бъде одобрена от властите в Ню Йорк, напълно ще се съобрази с обиска".


Във видеото Болдуин също се нахвърля срещу хората, които сеят омраза при отразяване на разследването на стрелбата, коментирайки, че „единственият начин да почетем смъртта на Халина Хътчинс е да. разкрием истината."

Станете почитател на Класа