Москва привиква британския посланик заради нападението с дронове срещу Черноморския флот

Москва привиква британския посланик заради нападението с дронове срещу Черноморския флот
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.11.2022
  • Share:

В събота Русия временно спря участието си в договорено с посредничеството на ООН споразумение за износ на зърно от Украйна през Черно море, след като каза, че нейни кораби са били атакувани с дронове в Севастополския залив

 

 

Русия ще привика посланика на Великобритания в Москва заради участие на британски специалисти в украинско нападение с дронове срещу нейния Черноморски флот в Крим, заяви днес руското външно министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

В събота Русия временно спря участието си в договорено с посредничеството на ООН споразумение за износ на зърно от Украйна през Черно море, след като каза, че нейни кораби са били атакувани с дронове в Севастополския залив.

Според руското министерство на отбраната нападението е било извършено под ръководството на британски военноморски специалисти - нещо, което Великобритания отрича.

"Тези действия са били извършени под ръководството на британски специалисти", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "В тази връзка британският посланик ще бъде извикан за кратко в руското външно министерство", каза тя.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа