Медведев: Диверсантите да не се успокояват, че в Русия има мораториум върху смъртното наказание

Медведев: Диверсантите да не се успокояват, че в Русия има мораториум върху смъртното наказание
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.11.2022
  • Share:

"Ако си предател, извършил подривни действия в тила във военно време, ти нямаш нито възраст, нито националност, нито дори право на защита на своя живот", категоричен е бившият президент и премиер на РФ

 

 

Активизиралите се на руска територия диверсанти да не се успокояват, че в Русия действа мораториум върху смъртното наказание. За това предупреди заместник-председателят на Съвета по сигурността на РФ и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев, който подчерта, че във военно време наказанията стават по-строги, а при необходимост мораториумът върху смъртното наказание може да бъде вдигнат.

"На територията на Русия започнаха да действат най-различни жълто-сини (по цветовете на украинското знаме, бел. ред.) диверсанти. Млади чуждестранни студенти, неотдавна достигнали пълнолетие, извадиха от строя няколко железопътни обекта в Уфа. Видите ли, не били съгласни с политиката на нашата страна. Тоест, ние сме приели тези изроди, дали сме им възможност да получат образование. В отговор - терористични актове и диверсии. В същия ред на мисли и това, което правят и "наши", с извинение, граждани, които палят военни комисариати и разрушават други държавни обекти. Дори не става и дума за убийствата на наши граждани на наша територия от страна на украински терористи", отбелязва Медведев.

"И въпросът дори не е в конкретните отрепки, чужди или "наши". Просто трябва да си спомним, че по време на Великата Отечествена война никой не се е церемонил със саботьорите, извършвали подривни действия в тила по заповед на фашистките убийци. Присъдата за такива негодяи е била една - разстрел без съд и присъда. Направо на местопрестъплението. Защото ако си предател, извършил такова престъпление във военно време, ти нямаш нито възраст, нито националност, нито дори право на защита на своя живот", категоричен е бившият президент и премиер.

"В съвременна Русия действа мораториум върху смъртното наказание. Наистина хуманна мярка. За разлика от всички останали големи държави с ядрено оръжие(САЩ, Китай, Индия). Въпреки че, искам още веднъж да подчертая, в рамките на настоящата Конституция мораториумът върху смъртното наказание може да бъде преодолян в случай на необходимост и при изменение на юридическите позиции на Конституционния съд на РФ. Това е въпрос на избор на средства за защита на интересите на нашите граждани, на държавата и обществото", изтъква Дмитрий Медведев.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа