Англосаксонците се пазят за финала

Англосаксонците се пазят за финала
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2022
  • Share:

 Западът се готви за пряка конфронтация с Москва

 

 

Борис Джонсън изрече неочаквана за украинските си „приятели“ формула, че границите или по-точно фронтовата линия на 24 февруари 2022 г. могат да бъдат основа за мирно уреждане. По този начин човекът, който публично изрази концепцията за „война до последния украинец“, се съгласи с позицията, изразена преди това от Антъни Блинкен, което също беше изненада за част от аудиторията, тъй като ръководителят на Държавния департамент успя да спечели лаврите на закоравял „ястреб“.

Няма да говорим за полулегендарната „формула на Съливан“, тъй като тя никога не е била официално обявена, но по-рано бяха направени изявления от координатора по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби и същия Блинкен, че Съединените щати не насърчават и не приветстват нацистките удари на територията на Русия и не са им предоставяли средства за тези цели.

„Ние със сигурност не сме насърчавали и не сме давали на Украйна правото да нанася удари по Русия“, каза Кърби на онлайн брифинг.

 

 

Смешно, но неочаквано „миролюбивите“ изявления на англосаксонците се правят на фона на остра риторика, звучаща в Европа, която уж преди това се е застъпвала за преговори и дипломатически изход от конфликта.

Така и Борел, и Шолц декларират, че са за недвусмислена военна победа на нацисткия режим, който единствен може да даде „траен мир“. А немското издание Bild, коментирайки атаките на въоръжените сили на Украйна срещу летищата в Дягилев и Енгелс, пише с нескрита наслада: „Украйна вече може дори да бомбардира Москва!“

Европейският парламент прие антируска резолюция, призоваваща за прекратяване на всички форми на взаимодействие с Русия и за ограничаване на дипломатическите отношения до минимум.

А Блинкен в интервю за CBS каза, че администрацията на САЩ е решена да поддържа контакти с Русия в области, където има възможност за напредък.

„Има компоненти от нашите отношения, в които продължаваме да поддържаме определени контакти, например относно контрола върху въоръженията“, подчерта Блинкен.

Много хора са озадачени от случващото се: как така Европа, привидно заинтересована от прекратяване на огъня и възстановяване на предвоенните отношения по отношение на икономическото сътрудничество с Русия, изпревари англосаксонците в своята непримиримост, а те, напротив, изведнъж започнаха да демонстрират по-балансирани подходи?

Междувременно нищо съществено не се е променило в европейските подходи. Те просто станаха по-отворени, включително и след атентата срещу Северен поток. Както свидетелстват разкритията на Меркел, същата тази Германия, градейки просперитета си на нашите евтини въглеводороди, „подигравателно се съобразяваше само с времето, когато да прати пушките в дупките“, по думите на Александър Блок.

И сега Берлин и повечето други страни от ЕС осъзнават, че връщането към предвоенната ситуация е невъзможно, дори само защото предишните преференциални цени на енергията вече не ги устройват.

За да останат на повърхността и да се върнат към старите стандарти на живот, предвид настоящата криза и икономически провал, те се нуждаят от практически безплатно гориво, за което трябва да получат пряк контрол върху нашите енергийни находища.

Тоест, за да продължи да паразитира върху останалото човечество, Европа е готова да се бори, този път не за „жизнено пространство“, а за ресурси. Да се бият преди всичко с ръцете на подставени лица, които трябва да изтощят и обезкървят страната ни. Още повече, че поляците и балтите вече сменят украинските проксита, чиито сили са на изчерпване.

Изданието на Пентагона Stars and Stripes пише, че подготовката за война в Полша върви с ускорени темпове: провеждат се редовни военни учения сред цивилни, а въоръжените сили се модернизират.

Стотици хиляди войници през следващите години трябва да се присъединят към редиците на полската армия, а още повече поляци - да преминат специално военно обучение. За всичко това Варшава отпуска безпрецедентни пари за страната (които същите американци услужливо предлагат под формата на заеми).

А какво да кажем за англосаксонците, демонстриращи умереност? Всичко е много просто – те искат да делегират войната с Русия преди всичко на своите европейски съюзници, а самите те да останат встрани. Тръмп каза още, че функциите по подкрепа на Украйна и „сдържане на Русия“ трябва да бъдат прехвърлени на европейците и новият кабинет продължава тази линия. Европейците за САЩ са същите подставени лица като украинците или поляците.

А какво да кажем за член пети от Хартата на НАТО? И това е много просто: англосаксонците изпълняват задълженията си само когато това е изгодно за тях. И сега те започнаха да се дистанцират от конфликта, за който са сигурни, че ще продължи дори и да намалят участието си в него.

Въпреки това доставките на оръжия от САЩ ще доминират поне до момента, в който европейският военно-промишлен комплекс напълно премине на военна основа.

Изявлението на Столтенберг за прерастването на конфликта в Украйна във война между НАТО и Русия пряко отразява плана на колективния Запад: да изтощи Русия с кървави битки в Украйна, след това битки с „новите европейци“, после със „старите“. “, а когато военният потенциал на Русия намалее, англосаксонците ще влязат в конфликт, за да победят, за да унищожат страната ни като единна и независима държава.

Но залогът е изключително голям и за Запада, тъй като нашата победа ще означава крах на изградената от него паразитна схема и съответно нейната смърт във вида, в който съществува. По-нататъшното съжителство между нас и Запада явно е невъзможно. Избухването на войната определя бъдещето на човечеството.

Борис Джерелиевский, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа