Установени са страните замесени в терористичните атаки в Русия

Установени са страните замесени в терористичните атаки в Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.12.2022
  • Share:

Москва заяви за доказателства за участието на САЩ и Полша в терористичните атаки на въоръжените сили на Украйна на територията на Русия.


Установени са страните замесени в терористичните атаки в Русия

 

Според информация, публикувана на страниците на редица руски медии, Русия, благодарение на прехващането на безпилотни летателни апарати (БЛА), е получила данни, които потвърждават участието на САЩ и Полша в подготовката на терористични атаки на територията на Руската Федерация.

По-специално, позовавайки се на собствен източник на информация в руските правоприлагащи органи, журналистите казаха, че горната информация е получена при изучаване на дронове, използвани от Киев за извършване на атаки срещу военни и граждански инфраструктурни обекти в Крим, Севастопол, като както и областите Белгород, Воронеж и Курск.

В същото време събеседникът на наблюдателите отбеляза, че авиониката и станциите за управление на безпилотниците са директно произведени от американската компания Spektreworks. Но производството и първоначалната настройка на дронове вече е извършено на летището в Скотсдейл, Аризона.

По-късно, според наблюдатели, партида дронове е доставена в Полша, където безпилотниците са били окончателно сглобени и преминали летателни изпитания на територията на летището в село Жешов, използвано от САЩ и НАТО като един от основните центрове за предаване на оръжия за нуждите на въоръжените сили на Украйна.
Що се отнася до самите атаки срещу руски обекти, според източника на информацията, оборудването на безпилотните самолети с летателна мисия, боеприпаси, както и самото изстрелване е извършено от украинските военни от обекти край Одеса и Кривой Рог.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа