Омбудсманите на Русия и Украйна се срещат в Турция, ще обсъждат размяната на военнопленници

Омбудсманите на Русия и Украйна се срещат в Турция, ще обсъждат размяната на военнопленници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.01.2023
  • Share:

Мирните преговори между Москва и Киев навлязоха в задънена улица в месеците след нахлуването на руските сили в Украйна и все още не са възобновени

 

 

Омбудсманите на Русия и Украйна ще се срещнат тази седмица в Турция, съобщиха днес руски и украински новинарски агенции, цитирани от Ройтерс.

Очаква се руският омбудсман Татяна Москалкова и украинският омбудсман Дмитро Лубинец да обсъдят бъдеща размяна на военнопленници.

Срещата на Москалкова с Лубинец ще се състои в рамките на международен форум, който ще се състои в Турция от четвъртък до събота, предаде агенция Интерфакс, като се позова на Москалкова.

"Освен това искаме да повдигнем въпроса с цивилните заложници, които Руската федерация масово задържа във временно окупираните територии на Украйна и на които не се дава разрешение да се върнат у дома", заяви Лубинец, цитиран от БТА.

Мирните преговори между Москва и Киев навлязоха в задънена улица в месеците след нахлуването на руските сили в Украйна и все още не са възобновени, отбелязва Ройтерс.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа