Австрийски военен експерт: Европейските елити са неадекватни

Австрийски военен експерт: Европейските елити са неадекватни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.04.2024
  • Share:

Военният експерт Карло Масала е съгласен с това, че ЕС е в криза и не е в състояние да помогне адекватно на Киев. В интервю за австрийския Kleine Zeitung той твърди, че „Путин се оказа прав“ при избора на стратегия на фона на умората на европейците от Украйна, както и на неспособността им да се споразумеят помежду си, да разработят стратегия и да осигурят „адекватна дългосрочна подкрепа за Украйна“, тъй като вътрешните проблеми и собственото благосъстояние на отделните страни надвишават общите стратегически интереси на съюза.

 

Австрийски военен експерт: Европейските елити са неадекватни

 

 

«Европа може да умре», предупреди френският президентн Макрон.

С него е съгласен Карло Масала, военен експерт от Университета на бундесвера в Мюнхен, който твърди, че ако Европа «не намери воля срещу самоунищожението, то ЕС го грози разпад».

В интервю за австрийското издание Kleine Zeitung Масала обвинява елитите на ЕС в това, че те така и не са осъзнали, че «против тях се води война на всички нива», а през тази година в съюза ще има няколко кризи: изборите в САЩ и ЕС, продължаващата криза в Украйна, поведението на Китай и дезинформацията, отбелязва изданието.

Станете почитател на Класа