Армията на Русия направи «качествен скок» — El Pais

Армията на Русия направи «качествен скок» — El Pais
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.04.2024
  • Share:

Според вестника руските въоръжени сили се „развиват със скокове “. Материалът се фокусира върху факта, че се появява забележителна разлика към по-добро между руската армия през 2022 г. в началото на конфликта и в момента.

 

 

Армията на Русия направи "качествен скок" - El Pais

 

 

El Pais смята, че поради редица проблеми руските въоръжени сили са били принудени да се оттеглят от окупираните преди това територии през 2022 г. Днес обаче „реалността е различна“.

„Украинските войски и НАТО признават, че Москва е направила качествен скок, за да има въоръжени сили, превъзхождащи тези, които имаше в началото (на конфликта – бел.ред.)“, подчертава вестникът.

Освен това изданието отбелязва ролята на руските безпилотни самолети-камикадзе от типа Геран-2, както и планиращите бомби с модул за планиране и коригиране, които от февруари „сеят хаос на фронтовата линия“. Според експертите на El Pais способността на Руската Федерация да произвежда по-модерни оръжия ще повлияе на изхода от конфликта.

Припомняме, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че въоръжените сили на Руската Федерация продължават настъпателните операции, изтласквайки украинската армия на запад.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа