Иван Гранитски: БСП да се отърве от политическите хамелеони

Ако хулителите на Корнелия Нинова бяха впрегнали своята енергия в няколко енектроцентари, щяха да бъдат решени задълго енергийните проблеми на България.

 

Откакто Корнелия Нинова стана председател на БСП, наблюдаваме все по-засилващи се и все по-брутални атаки не само за нейното лично охулване, но което е по-тревожно, за подриване влиянието и авторитета на социалистическата партия в обществото.

Отначало си мислехме, че съвпадението на набезите от външните опоненти и вътрешните подривни елементи, е случайно.

Напоследък обаче се убеждаваме, че има строга система на координация.

Очевидно някой много се тревожи от засилването на БСП и от възможността тя да бъде реална политическа алтернатива на сегашното статукво.

За управляващите е ясно – да действат срещу политическия противник  априори е тяхната позиция и начин на съществуване.

Странно е обаче, че инак тъй разнородните вътрешни хулители на БСП, по чудодееен начин обединени от поклонника на богохулната Истанбулска конвенция, председателя на ПЕС Сергей Станишев, не могат да осъзнаят, че действията им разединяват, отслабват и хабят опозиционната енергия на БСП.

Възниква главният въпрос – кому е изгодно това?

Ясно е, че това обслужва джедър-идеолозите, провалените неолиберали и всички, които мечтаят да ерозират традиционните духовни стълбове на българите – Православието, здравото семейство, съхранението на националната идентичност.

Именно към тези ценности се връща левицата, след управлението на Сергей Станишев, който като лидер на БСП загуби всички възможни избори. Нещо, достойно дори за книгата на Гинес.

Ако хулителите на Корнелия Нинова бяха впрегнали своята енергия в няколко електроцентрали, щяха да бъдат решени задълго енергийните проблеми на България.

Мнозина от тях за последните 30 години добре уредиха собствения си бит в качеството си на депутати, евродепутати, министри и министър-председатели, но не си мръднаха пръста за повишаването на позорно ниските пенсии на обикновените българи.

Подривните фракционни действия, които избуяват в момента в БСП, във всяка политическа сила граничат с предателство.

А когато веднъж предадеш – спиране няма

Ставаш професионален политически въжеиграч.

Възниква и още един въпрос – след като на тези хулители толкова не им харесва социалистическата партия сега, защо не се вслушат в съветите на редовите социалисти – да си изберат друга политическа сила. 

Например, Сергей Станишев може да се прехвърли в „Демократична България”, където не само ще го приемт възторжено, но и ще го назначат за пожизнен партиен лидер, което явно е детската му кристална мечта.

Сигурни сме, че подобно пречистване на БСП ще повиши поне с 5 пункта нейните изборни резулати за в бъдеще.

И ще възвърне симпатиите и доверието на много по-широки обществени слоеве към левицата.

БСП трябва да се отърве от политическите хамелеони. Ако иска да бъде уважавана политическа сила.

Станете почитател на Класа