КАТ има нужда от нов имидж

Новият шеф на КАТ-София е Богдан Милчев. До рокадите се стигна, след като в сряда цялото ръководство начело с Ваньо Стоевски бе пенсионирано. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че уволненията в КАТ-София са в резултат на „констатирани слабости в управлението и занижен управленски контрол“.
Едва ли има шофьор, който да не адмирира промените в столичния КАТ. Като че ли дори те малко закъсняха. Защото проблемите в системата са огромни и рефлектират върху хората абсолютно всеки ден.
От години пътните полицаи у нас са синоним на корупция и не случайно са герои на стотици анекдоти, свързани с този проблем. Като капак на всичко и бюрокрацията в тази институция е огромна. Не е тайна, че за да си свършиш работата в КАТ-София например, трябва или да станеш по тъмна доба, или да избягаш от работа за цял ден. Съвсем друг е въпросът, че само една централа на КАТ в град с близо милион и половина население е крайно недостатъчна.
Точно затова в столичния КАТ трябва да има бързи реформи, които чувствително да намалят корупцията и бюрокрацията и реално да подобрят пътния контрол в огромния град. За целта са необходими млади, необременени от миналото началници, които да задвижат нещата. Нещо повече – подобни промени трябва да има във всички служби на КАТ в страната, където са регистрирани нарушения, а водачите не са доволни от обслужването.

Станете почитател на Класа