×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Цветанов: Нямам контакт със съдията по делото

Не искам да има никакви съмнения, че имам някакъв контакт със съдията по делото Тони Гетов, настоя бившият вътрешен министър Цветан Цветанов минути преди започването на едно от делата срещу него. Цветанов потвърди информацията, че е бил добър приятел с бащата на съдията, но подчерта, че никога не е виждал сина му и е разбрал за връзката между двамата от медиите. Според него съдията трябва да е този, който да прецени дали да си направи отвод.
По думите на адвоката на Цветанов - Менко Менков, защитата на Цветанов първо ще изчака да види решението на прокуратурата и съда и тогава ще прецени дали да иска отвод на съдията. Разбира се, че е проблем, заяви Менков по отношение на косвената връзка между неговия клиент и съдията.
След стартирането на делото стана ясно, че съдията не си дава отвод. Според него Цветанов никога не е бил в приятелския кръг на баща му. Цветанов не познавал нито него, нито майка му, а баща му починал преди 11 години, обясни той.
Бившият министър на вътрешните работи е подсъдим за престъпления срещу правосъдието. Делото за трите „не-та", които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на СРС по отношение на съдения за рекет и изнудвания Орлин Тодоров е първото стигнало до съд след сравнително кратко разследване.

Станете почитател на Класа