Столични полицаи иззеха контрабандни цигари

Вчера на територията на столицата служители на отделите “Полицейско разследване” и “Икономическа полиция”- СДВР, на Второ и Трето РУМВР и на Отдел “Митнически и акцизен контрол” – АМ предприеха специализирана операция за установяване на адреси, където се складират и съхраняват акцизни стоки без бандерол, съобщават от пресцентъра на МВР.
Акцията е осъществена непосредствено след получения сигнал и същия ден са конфискувани общо 14 мастербокса цигари, а двама вече са задържани.Проверяващите се насочили към два адреса – на ул. “Кирил и Методий” и на ул. “Козлодуй”.
На първото място екипът от полицаи и митничари претърсил складови помещения, където са намерени и иззети два мастербокса цигари без бандерол от различни вносни марки. По-късно е задържана наемателката на помещението А.Х. /30г./, от гр. Бяла, но живее в София. Преди това, в автомобил “Мерцедес” /търговищка регистрация/ , управляван от Б.Б. /31г./ са открити и иззети още четири мастербокса безбандеролни цигари от същите марки. Двамата вече са задържани за 24 часа в Трето РУМВР.
На второто място, на ул. “Козлодуй” проверяващите от съвместният екип пристъпили към претърсване и изземване на контрабандни цигари от склад на посочения адрес, където открили осем мастербокса. Установени са съпричастните - 30-годишната С.А. – криминално проявена по чл. 234 от НК и Ж.С. /32г./ - също известен на органите на реда по същия състав. Образувани са досъдебни производства и по двата случая и материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Продължава работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на съпричастните към съхраняването на контрабандните цигари. Проверките в тази насока ще продължат – информират от СДВР.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа