Избраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

1227 делегати на второто национално събрание на ГЕРБ избра за председател на партията Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.
Цветан Цветанов предложи Бойко Борисов за председател на партията. Други предложения за този пост нямаше. Преди това със 1149 гласа "за" делегатите на събранието приеха промените в устава. Членовете на Контролната комисия и Изпълнителната комисия стават с мандат 4 години. Изпълнителната комисия вече ще е с 11 члена, включително и зам.председателя и председателя на партията.

Единственият противник на ГЕРБ в момента е самия ГЕРБ, заяви премиерът Бойко Борисов минути след като бе избран официално за председател на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.
ГЕРБ трябва да успее да запази доверието на хората. Хората се начакаха на "светло бъдеще", заяви още Борисов. "Трябва да бъдем всеки ден така ангажирани, сякаш утре са изборите", категоричен бе той. Това е като в един университет. Отличниците може един ден да не са си написали домашното, но преподавателите знаят, че те учат, обясни той. Новият председател на партията заяви, че ще се занимава максимум 99 % от времето с правителството. Цветанов ще се занимава с партията, аз ще се намесвам, когато трябва да се намери необходимия баланс между областните управители и депутатите, каза още Борисов. Трябва да направим точната оценка на кадрите в средните ешелони, подчерта той. "Не мога да не съм радостен, че за разлика от другите партии ние не на думи, а на дела дадохме на жените сериозно признание и жена стана председател на Народното събрание и жена е кмет на София", каза Борисов. Много работа и много очаквания има в момента. Само след няколко дни Румяна Желева има тежък изпит. За нея се изговориха много лъжи, каза премиерът. Той благодари на всички гости за поздравленията и подчерта надеждата си, че те ще направят така, че излъчения от ГЕРБ и България кандидат за еврокомисар да се справи отлично пред Европейския парламент. Той изрази разочарованието ,че няма един "Цветанов", който да застане начело на партията, за да може самият той и Цветан Цветанов да изпълняват задълженията си в правителството. Това, което ни спасява в ситуацията е, че с 1-2 изключения министрите в кабинета са експерти и дори мнозинството не са членове на партията. "София щеше да има завод за отпадъци, ако правителството не бойкотираше града в продължение на 3 години", каза още Борисов. Той благодари на медиите, че сегашното правителство не се ползва от медиен комфорт. "Дал съм си дума, че няма да коментирам другите партии", каза още той. Борисов благодари на СДС, ДСБ, АТАКА, че техните лидери проявяват държавничество. Благодарности той отправи и към прокуратурата, която иска да помогне на своята държава. "Те съзнават, че само ако вътре в съдебната система започнат реформите, а ние както партия подкрепим това, което искат, можем да имаме доверието на хората", каза още Борисов. Той предложи за свой заместник Цветан Цветанов, а делегатите гласуваха "за" единодушно. Борисов изтъкна , че ако не е имало спекулации за лидерския пост в партията, Цветанов е можел да остане председател, тъй като се справя много добре. Делегатите избраха нов състав на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Красимир Велчев, Искра Фидосова, Румен Иванов, Димитър Николов, Иван Тотев, Пламен Нунев, Живко Тодоров, Павел Димитров, Костадин Хаджигаев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа