Заплахите срещу Кокинов може да са заради Боби Цанков

Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи, че „може би“ заплахите за живота му да имат връзка с подаването на информация от убития радиожурналист Боби Цанков към прокуратурата. Пред бТВ Кокинов се въздържа от коментар относно подателя на заплахите срещу него.
Градският прокурор уточни, че в момента е охраняван по заповед на главния прокурор Борис Велчев. „Да не коментираме толкова около моята особа“, каза още градският прокурор на столицата. Кокинов посочи, че въпреки заплахата за убийство срещу Боби Цансков, радиоводещият не е искал да бъде защитаван. Той цитира самият Цанков, който е заявил, че мотивът му е бил: „да бъде полезен на българската прокуратура“. Градският прокурор не пожела да каже дали информацията, която му е подавал Цанков е била за разпространение на наркотици или пране на пари.
БГНЕС припомня, че скандалният радиоводещ бе убит в центъра на столицата на 5 януари. Нападателите успяха да избягат. Веднага след убийството полицията започна мащабна операция по задържането на братята Маргини. В момента само Красимир Маринов- Големия Маргин се намира в ареста. Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Красимир Маринов. Според съдия Николай Младенов налице са и трите изисквания за постановяването на най-тежката мярка за неотклонение на Красимир Маринов – обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен, опасността да се укрие както и да извърши друго престъпление.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа