Мартин Димитров: Не можем да превръщаме България в Биг Брадър

Тази седмица Съюзът на демократичните сили ще внесе в парламента поправки в Закона за електронните съобщеня, за да може да се спре интернет подслушването, както се предлага. Това заяви пред ПРО.БГ лидерът на СДС Мартин Димитров.
„Това е недопустимо. Не можем да превръщаме България в голям Биг Брадър. Радвам се, че МВР отстъпи по въпроса”, категоричен бе Димитров.
”Г-н Борисов започна да разбира сложността на ситуацията, която смятам, че ГЕРБ не разбираха в пълния й мащаб", подчерта Димитров. Той каза, че в момента е приета само една основна анти-кризисна мярка по тяхно предложение – съкращаването на сроковете за връщане на ДДС. От друга страна отбеляза, че правителството се бави с другите мерки - в здравеопазването, в образованието. „В здравеопазването приехме един меморандум, но това не е достатъчно. Виждам известно закъснение в реформите, особено в здравеопазването. Виждам нерешителност и колебливост в здравния министър и ако той продължава така, ситуацията ще става по-зле“, заяви Димитров. Той счита, че цялата социална сфера има нужда от реформи, сферата на сигурност също. „Няма време за губене и виждам, че премиерът започва да разбира сложността на ситуацията, а ни чакат много трудни решения“, коментира лидерът на сините. Прогнозата му е, че основният проблем през 2010 г. ще бъде безработицата и ако бързо не дойдат европейските фондове, ситуацията ще стане по-зле.
По повод разпадането на РЗС и заплахите на Яне Янев за протести срещу управлението Мартин Димитров каза, че те не му звучат сериозно. „Първо той си направи една групичка в парламента от професионални гастербайтери и накрая се обиди, че някои от тези хора са го напуснали, но те са напуснали преди него други 10 партии. Просто къщата му е лошо направена“, смята той. Димитров се надява утрешното изслушване на Румяна Желева за еврокомисар да премине успешно: „Не ни трябва сега проблем от такова естество, защото това ще бъде проблем за България, а не за Румяна Желева, и не за ГЕРБ. Надявам се, че това е добре обмислен ход от страна на правителството и че няма да има проблеми. Не считам, че решението за Румяна Желева ще бъде стриктно партийно.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа