Орешарски: Кой изготви онзи списък?

"Кой изготви онзи списък?" - с този въпрос премиерът Пламен Орешарски отговори в Кърджали на въпроса кой му "натресе" Делян Пеевски за шеф на ДАНС, съобщава БГНЕС. Министър-председателят визира списъка с "враговете" на демокрацията, наречен "Комисарите на подмяната".
Премиерът пристигна в града с министрите на регионалното развитие и благоустройството Даниела Терзиева, на околната среда и водите Искра Михайлова, на земеделието Димитър Греков и зам.-министъра на културата Велислава Кръстева. Пред сградата на областната управа те бяха посрещнати от стотици местни жители, издигнали плакати в подкрепа на правителството и лично на премиера. Малка група от младежката организация на ГЕРБ пък пусна хвърчило от сини балони с надпис "Оставка" върху широката лента.

Пламен Орешарски и министрите се срещнаха с кметовете на седемте общини. Уверих кметовете, че взаимоотношенията между централната и местната власти и фискалната децентрализация ще продължат да бъдат приоритет не само в следващата година, но и в рамките на мандата с убедеността, че кметовете и администрациите по места могат по-добре да идентифицират проблемите на хората и да се справят с тях, каза Орешарски. Той обеща, че правителството ще продължи изграждането на т.нар. пътна карта за посоката на децентрализацията в следващите периоди.

Кметът Хасан Азис е поставил въпроса за кризата с изграждането на регионалното депо за отпадъците на Кърджали и останалите шест общини. Той е настоял замразеният проект да попадне в приоритетите на държавата. 

Станете почитател на Класа