Учредиха нова националистическа партия

В София беше учредена нова политическа сила  с името „Националистическа партия на България".

Във формацията влизат „Национална съпротива" и Българска национално-радикална партия, организацията "Кръв и чест", група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната.

Трима души ще представляват Националния изпълнителен комитет - върховния орган на новата партия. Това са Симеон Костадинов, Благовест Асенов и Тодор Тотев.

Очаква се да бъдат гласувани 13 души, които ще влязат в основното ръководство на партията. Към момента не се уточнява кои са те.

Сред тях ще има представители на всички групи, партии и организации, неформални сдружения, които участват в създаването на партията. Сред тях има представители на фенклубове, главно на „Левски" и ЦСКА. Те присъстват в лично качество, без да ангажират самите фен клубове с партията.

"Кръв и чест" е международна неонацистка политическа мрежа, основана през 1987 г. Тя е незаконна в Германия, Русия и Испания.

По думите на Симеон Костадинов, новите националисти ще настояват за връщане на наборната военна служба и за обявяване на източноправославното вероизповедание за  официално.

Те се обявяват срещу организации като Българския хелзинкски комитет, Отворено общество и „всичките им производни", тъй като ги смятат за антибългарски.

Станете почитател на Класа