15 хиляди души дойдоха на откриването на кампанията на ГЕРБ

Близо 15 хиляди души са събрани в Арена „Армеец" за откриването на кампанията на ГЕРБ. Първият, на когото бе дадена думата, е на емблемата на СДС Едвин Сугарев.

„Принадлежим към една и съща кръвна група и политическо семейство, обяви Сугарев. - Времето, което предстои, е заредено с много неизвестни, но вие сте победителите на предстоящите парламентарни избори. Имам честта и удоволствието да ви поздравя като такива от името на движение „22 септември", каза някогашният син активист.

„Длъжни сте да победите на 5 октомври. В навечерието на годишнината от демократични промени у нас, вашата победа ще бъде наистина историческа - СДС започна тази битка против комунизма, ваш дълг е да я завършите успешно", посочи друг популярен политик от старото СДС - бившият конституционен съдия Георги Марков.

„Приятелю Борисов", обърна се той към председателя на ГЕРБ и продължи с апломб словото си пред множеството, събрало се да отбележи началото на предизборната кампания на ГЕРБ.

„Изживяхме една тежка година без прецедент, игнорираха гласа народен и божи и се напънаха да ни управляват, в резултат на което страната е пред катастрофа. Опитаха се да ни върнат 70 години назад. Разследваха защо Борисов летял с правителствен самолет. Ще лети още четири години, защото много е работил. Толкова е паднала имунната система на нашата страна, но след Бойко и ГЕРБ няма да има друг. Ще има избори, но вас трябва да ви има, за да ги печелите", отбеляза бившият конституционен съдия.

„За да мисли ГЕРБ за коалиции, трябва да си отговори на много въпроси - надеждни ли са политици, които заедно с БСП и ДПС гласуваха да ви свалят, може ли да бъдете в коалиция с хора, били на седянка с Орешарски? Затова трябва да се мобилизирате и да спечелите минимум 121 мандата", добави той.

„С изборните си победи направихте БСП не Българска социалистическа България, а Българска селска партия, каза той сред всеобщи възгласи на одобрение.

Според Марков „хер Борисов е единствената политическа фигура в България, която г-жа Меркел прегръща".

 

Станете почитател на Класа