Миков е уверен, че БСП отново ще бъде в управлението

След около месец БСП отново ще бъде в управлението на страната, в парламента, защото е автентичният, силният представител на лява България.

Това каза от трибуната в местността Копривките Михаил Миков, председател на НС на БСП.

БСП е на гражданите от селата и малките градове, на гражданите, които не искат България да се дели на София и останалата част от страната, на онези, които винаги изповядват правата вяра на либерализма и на другите, които свитичко казваме, че социалната идея е нужна на България, защото това е смисъла на трудовия човек, каза Миков.

Той апелира пред членове и симпатизанти за сила и енергия, за самочувствие през оставащия месец, за убедителност пред съседите, роднините, приятелите, пред онези, които са изгубили вярата и са изморени, пред младите, които трудно намират пътя в ежедневното промиване на мозъци, за да може да продължат. По думите на Миков, този път е започнал преди 120 години, преминал е през размирния септември 1923 година, преминал е през антифашистката съпротива, през 9-ти септември, преминал е през времето на икономически и социален градеж, на развитие, за да продължи сега, заради нашите деца. 70 години са достатъчно време, за да можем да погледнем обективно, каза още Миков. Той изтъкна, че въпреки отричането на датата 9 септември 1944 година, тя остава в златните страници на българската история.

Днес БСП, като наследник на БКП, БРП и партиите от новото пространство, които днес влизат в „БСП - лява България" са длъжни всеки ден, всеки час да водят битка за социалните права, за правото на достоен труд, за справедливо възнаграждение на работника, на учителя, на преподавателя във ВУЗ, за справедливо отношение към бизнеса, към малкия, към средния, към почтения предприемач, който създава блага и открива работни места.

Именно БСП е партията, която има историческият дълг да носи във времето каузата на една справедлива, свободна, социална България. И ако БСП е вложила основата на демократичното ни развитие с приемането на конституцията, то ние и нашите партньори от редицата сме длъжни да направим много повече, за да бъде наистина България социална, за да може младите да искат да останат в България, за да може работниците, продавайки труда си, да получават достойно възнаграждение като на европейска страна, добави Миков.

Той изтъкна, че е на ясно, че изборите изморяват, особено когато за година и половина три пъти се провеждат. Но победата сега е важна, защото българската десница, в различните форми, за пореден път иска да върне управление, което замразява доходите, увеличава електроенергията, прави така, че онези фирми с монополно положение да мачкат другите – производителите, да мачкат пазара, да заместват с чужди стоки българското производство, добави Михаил Миков.

Станете почитател на Класа