ББЦ предлага да се закрие ДКВЕР и ревизия на енергетиката

„В новото Народно събрание ще предложа да бъде закрита ДКЕВР.  Тази комисия ще бъде заменена от нов орган, който ще се нарича Граждански регулатор на тока. В него ще членуват синдикати, бизнес организации и граждански сдружения, за да може самата регулация да бъде в ръцете на неправителствения сектор и да бъде подчинена на пазарни механизми и логика“, коментира кандидатът за министър-председател и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков.

Ще бъде направена и ревизия в цялата енергетика, за да може всички виновници да бъдат изправени на съд!, отсече евродепутатът.

„Ако ЕС разреши да се развалят договорите с ЕРП-тата и те да бъдат махнати от пазара, заедно с останалите мерки, които предвиждаме, още през 2015 година цената на тока ще падне с 20%", категоричен е председателят на ББЦ.

„Ще прекратя всички договори на държавата с ВЕИ-тата на зелените олигарси!

Най-вероятно това означава, че ще направим разследване на бизнеса на Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев и ако се окаже, че незаконно са източвали държавата и граждани с политическа протекция, то те ще бъдат предадени на прокуратурата и съда“, подчерта Бареков.

„Ще се прекратят напълно договорите със зелените олигарси, които служебно бяха сключени по време на правителството на ГЕРБ в нарушение на нормативната база на ЕС, който имаше това изискване централите да бъдат изградени до 2020 година. Въпросните договори бяха сключени 8 години по-рано“, обясни лидерът на „България без цензура“.

Неустойките на гражданите ще бъдат платени от тези зелени олигарси, категоричен бе Бареков.

Станете почитател на Класа