Икономически доклад: Кой ще царува в света през 2050 г.?

Консултантската компания PwC публикува доклад, който посочи новите лидери на световната икономика през 2050 г. Смята се, че най-развитите страни в Северна Америка, Европа и Япония ще отстъпят икономическото лидерство на развиващите се нации.
Според прогнозите в доклада, Китай ще остане на първо място сред най-големите двигатели на световната икономика през 2050 г. Годишно Китай в периода между 2015-2050 ще има 5,4% годишен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП ).
Очаква се Индия да се конкурира със САЩ за второто място в класацията на икономики с високи темпове на БВП, докато развиващите се страни като Индонезия, Мексико и Нигерия може да изместят Обединеното кралство и Франция от първата дузина в класацията.
Също така, нищо няма да спре Русия да изпревари много икономики от Западна Европа, като Германия, Великобритания и Франция. Ръстът на БВП в най-големите икономики в еврозоната се очаква да бъде на ниво от едва 1,5-2% годишно, докато Русия ще напредва с 2,1%.
Отделно от Бразилия, PwC подчертава също Колумбия и Мексико. Според компанията БВП на тези страни от Латинска Америка ще расте с 4,1% и 3,6% съответно до 2050 г.

Станете почитател на Класа